KUĆA U ZASEOKU

Postojeća stambena građevina se nalazi u zaseoku Baćev Do’, koji pripada mjestu Gruda. Datira iz 1939. godine i, kao rezultat dugogodišnjeg propadanja, danas nije u korisnom stanju. Nalazi se u zoni umjerene zaštite, stoga je potrebno očuvati tradicionalne elemente gradnje. Rekonstruirana kuća za odmor je autentična i okružena je prirodnim ljepotama. Nalazi se u blizini raznoraznih sadržaja koji mogu privući i zabaviti korisnika.

Projekt se sastoji od rekonstrukcije starog objekta, koji postaje obiteljska kuća za odmor. Sačuvan je stari kameni okvir, a unutrašnjost je potpuno rekonstruirana. Kuća se sastoji od četiri spavaće sobe i pripadajućim kupaonicama. Ispred građevine bi se oformio maslinik, uređena zelena površina sa raznoraznim mediteranskim drvećem, između kojih bi se oformio prostor za odmor.

Pomoćna građevina uz glavni objekt postaje konoba s kušaonicom vina, u čiju se svrhu koriste i vanjski i unutarnji prostor. Kušaonica vina je dodatan sadržaj kroz koji se nudi mogućnost prezentiranja proizvodnog procesa, kao poveznica objekta i vinograda u Investitorovom vlasništvu.

Pravila o privatnosti     Izjava o kolačićima